Ce Magnifique Gâteau !

SYNOPSIS

Vanaf 19.12 brengen we een speciaal animatie kortfilmprogramma in de Belgische bioscoopzalen: de kortfilm Bloeistraat 11 van Nienke Deutz en Ce Magnifique Gâteau ! van Emma De Swaef en Marc James Roels.

Zes jaar na hun veelbekroonde geanimeerde kortfilm ‘Oh Willy…’,  is Ce Magnifique Gâteau ! de nieuwe stop-motion film van Emma De Swaef en Marc James Roels. Het is een 44 minuten durende middellange geanimeerde anthologiefilm die zich afspeelt in koloniaal Afrika in de late 19de eeuw, en die het verhaal vertelt van 5 verschillende personages: een getroebleerde koning, een pygmee van middelbare leeftijd die in een luxehotel werkt, een mislukte zakenman op expeditie, een verloren gelopen portier, en een jonge deserteur. De film werd geproduceerd door de Mechelse animatiestudio Beast Animation. Ce Magnifique Gâteau ! ging in Cannes in wereldpremière als onderdeel van de Quinzaine des Réalisateurs, reist de wereld rond op festivals en verzamelde ondertussen al onderscheidingen op de festivals van o.a. Annecy, Zagreb, Toronto, Ottawa en Vila Do Conde.

Awards Ce Magnifique Gâteau ! :
TIFF – Special Jury Mention
Annecy Animation Film Festival – Prix André Martin pour un court-métrage français
Animafest Zagreb – Best Feature Film Grand Prix
Ottawa Animation Film Festival – Feature Grand Prix
Short Film Festival Vila Do Conde – Portugal – Audience Award
New Chitose Airport International Animation Film Festival, Japan – Feature Film Grand Prix

RELEASE DATE
    NU IN DE BIOSCOOP
GENRE
    Animatiefilm
PRODUCTIE
    Beast Animation, Ben Tesseur, Jean-Francois Le Corre, Koen Vermaanen, Mathieu Courtois, Paul Mathot, Peter Mansfelt, Steven De Beul
JAAR 2018
LAND
    België, Frankrijk, Nederland
ONDERTITELING
    Frans, Nederlands
LENGTE 44' min
KIJKWIJZER
TRAILER