Ride upon the storm 2

SYNOPSIS

Adam Price deed in 2010 met Borgen een nieuwe wind door het Europese serielandschap waaien. Nu stelt de BAFTA-winnaar het nieuwe seizoen van Ride upon the Storm voor, met Lars Mikkelsen (House Of Cards) in de hoofdrol.

Deze briljant vertolkte en ambitieuze serie speelt zich af op het raakvlak tussen intimiteit en politiek, tegen een achtergrond van geloof en engagement. De Deense familie Krogh kent een lange traditie als dominees. De vader dingt naar de positie van bisschop van Kopenhagen. Christian, de oudste zoon, blijft vergeefs op zoek naar voldoening. De jongste zoon, August, is getrouwd en is dominee in een kerk in de hoofdstad. Ieder van hen zoekt zijn weg, tussen het rechte pad en de verdoemenis. Adam Price werkt zijn personages telkens weer tot in het kleinste detail uit. Hun persoonlijke ambities zinderen subtiel door in de verzuchtingen van de Europese samenlevingen, op zoek naar stabiliteit.

RIDE UPON THE STORM verkent goed en kwaad en de spirituele reis van ‘het vinden van een weg’ en het zoeken naar een grotere zin in het leven – omdat we allemaal in iets geloven, of dat willen we tenminste, wanneer een storm nadert…

RELEASE DATE
  DVD:22-01-2019
GENRE
  drama
PRODUCTIE
  Arte France, DR, SAM le Français
JAAR 2018
LAND
  Denemarken
TAAL
  Deens
ONDERTITELING
  Nederlands
LENGTE 10 x 60 min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  DVD