VOYAGE OF TIME

SYNOPSIS

Een ode aan de aarde en het leven, een reis door de tijd, van de geboorte van het heelal tot het eind. Een verwonderende blik op het mirakel van het leven zoals we het nu kennen, en alles wat er aan voorafging.

Wetenschap en emotie, geboorte en afscheid, grote kosmische krachten en de allerkleinste levenssystemen, alles komt samen in één grandioze bioscoopervaring: VOYAGE OF TIME.

Terrence Malick werkte meer dan 30 jaar aan dit project. Opnames vonden plaats over de hele wereld, van IJsland tot Chili en van het Amerikaanse Westen tot Papoea-Nieuw-Guinea en verder. De adembenemende speciale effecten zijn van de hand van Dan Glass (The Matrix, V for Vendetta, Batman Begins) met de hulp van de legendarische Douglas Trumbull (2001: A Space Odyssey, Blade Runner, Close Encounters of the Third Kind).

Brad Pitt is een van de producenten van VOYAGE OF TIME en verzorgde ook de voice over voor de IMAX-versie. Tweevoudig Oscarwinnares Cate Blanchett leende haar stem aan de (langere) bioscoopversie van de film.

De film is het langverwachte levenswerk van Terrence Malick (The Tree of Life, Badlands, The Thin Red Line) en draait in Competitie van het 73ste Internationaal Filmfestival van Venetië.

GENRE
    documentaire
PRODUCTIE
    Andreas Roland, Bill Pohlad, Brad Pitt, Dede Gardner, Donald Rosenfeld, Nicolas Gonda, Sarah Green, Sophocles Tasioulis
JAAR 2016
LAND
    Verenigde Staten
TAAL
    Engels
ONDERTITELING
    Nederlands
LENGTE 90 min