Babylon Berlin

SYNOPSIS

Met Babylon Berlin, de duurste niet-Engelstalige televisiereeks ooit, legden de makers de lat meteen hoog. Maar de verwachtingen worden moeiteloos ingelost. De reeks neemt de kijkers mee naar het Berlijn van de jaren ’20 en focust op Gereon Rath, een oorlogsveteraan die nu als politie-inspecteur een afpersingszaak moet zien op te lossen.

Berlijn in de Roaring Twenties: een metropool voor mensen met talent en ambitie, in een drukte van jewelste. Het is BABYLON BERLIN. Maar onder het glinsterende oppervlak streven de verarmde massa’s naar een beter leven. Het is een tijd van georganiseerde misdaad en politiek extremisme. De oude militaire elites zijn nog niet afgetreden, terwijl een nog vreselijker monster zijn spieren begint te spannen.

Gereon, een politieagent uit Keulen, is nieuw in de zedenpolitie in het Rode Fort, het monumentale politiehoofdkwartier van Berlijn. Hoewel hij op het eerste gezicht kalm en oprecht is, draagt hij een zware last. Het team wordt geleid door Bruno Wolter, een trouwe en zorgzame collega, wiens verborgen agenda een ernstige bedreiging wordt. Tussen deze twee mannen in zit Charlotte, een slimme jonge vrouw die worstelt om de miserabele levensomstandigheden van haar familie te verbeteren en een dubbelleven leidt.

Wanneer een goederentrein uit de prille Sovjet-Unie aankomt, vestigt hij de aandacht uit vele hoeken: voor sommigen is zijn schat de sleutel tot de politieke macht, voor anderen is het een garantie voor vrij en rijk leven, maar bovenal vormt hij een dodelijke valstrik voor iedereen die hem probeert te benaderen.

RELEASE DATE
  NU VERKRIJGBAAR OP DVD
GENRE
  crime, drama
PRODUCTIE
  ARD Degeto, Beta Film, Sky, X Filme Creative Pool
JAAR 2018
LAND
  Duitsland
TAAL
  Duits
ONDERTITELING
  Nederlands
LENGTE 16 x 50 min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  DVD
TRAILER