Beck 8

SYNOPSIS

Dit volume bundelt vier nieuwe films over Zwedens bekendste detective Martin Beck, gebaseerd op de boeken van Maj Sjöwall en Per Wahlöö.

Martin Beck is gepromoveerd tot chef en Alexandra Beijer leidt nu het onderzoeksteam op het station. Ze komt echter in conflict met Klas Fredén, die zich voortdurend met haar werk bemoeit, en zo raakt Beck weer betrokken bij het werk van zijn voormalige eenheid. Steinar mist zijn kinderen in Oslo en worstelt met hierdoor met zijn werk. Alex zoekt een manier om de groep te versterken en werft een nieuw lid aan. De druk op de Beck-groep neemt in de loop van het seizoen toe, met zware cases en emotionele veranderingen in de groep.

De nieuwe films Undercover, De Gedupeerde, Dood in Samarra en De Verloren Zoon zijn afleveringen 39-42 in de populaire Beck-serie.

Undercover
De moord op een jongen leidt het team van Beck naar een drugsnetwerk. Klas Fredén heeft een langdurige undercoveroperatie uitgevoerd in dit netwerk en wil zijn onderzoek, dat zich in een kritieke fase bevindt, niet in gevaar brengen. Toch geeft hij de Beck groep, met Alex Beijer aan het roer, toestemming om hun moordonderzoek voort te zetten. Dit zet Alex op een constante ramkoers met Fredén.

De Gedupeerde
Tijdens een politieoptreden wordt een macabere ontdekking gedaan in de kofferbak van een auto. Josef en Oskar bevinden zich in de vuurlinie van een schijnbaar koudbloedige moordenaar. Maar de dingen zijn niet wat ze lijken…

Dood in Samarra

Een Nobelprijskandidaat wordt bruut doodgestoken in het centrum van Stockholm. De Beck-groep vermoedt dat het gaat om een politieke moord. Een van de getuigen werkte samen met Alex in het Midden-Oosten. Al snel wordt duidelijk dat de betrokken partijen gevaarlijke geheimen meedragen.

De verloren zoon

Er wordt een kaakbot gevonden midden in het bos. Wanneer de rest van het lichaam opduikt, blijkt het om Viktor Eklund te gaan, die vijf jaar geleden vermist raakte. Martin Beck leidde toen het onderzoek van zijn verdwijning., maar dit onderzoek mist belangrijke info. En Martin wil er niet over praten. Zou het kunnen dat er iets niet klopt?

 

RELEASE DATE
  NU VERKRIJGBAAR OP DVD
GENRE
  crime
PRODUCTIE
  Tomas Michaelsson
JAAR 2020
LAND
  Zweden
TAAL
  Zweeds
ONDERTITELING
  Nederlands
LENGTE 4 x 90 min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  DVD
OFFICIELE WEBSITE https://www.filmlance.se/en/produktion/beck-39-42-2/
TRAILER