Enslaved

SYNOPSIS

Persoonlijke en baanbrekende BBC-documentaireserie met Samuel L. Jackson over vier eeuwen trans-Atlantische slavenhandel. 

Enslaved werpt een blik op 400 jaar mensenhandel van Afrika tot de Nieuwe Wereld, verteld vanuit drie verschillende verhaallijnen. Samuel L Jackson reconstrueert samen met een team van experts (Simcha Jacobovici en Afua Hirsch) zijn persoonlijke familiegeschiedenis als nakomeling van zwarte slaven uit Gabon. Tegelijk vertellen ze ook het verhaal van vier eeuwen trans-Atlantische slavenhandel, waarbij 12 miljoen mensen uit hun Afrikaanse dorpen werden ontvoerd om te verschepen naar de Nieuwe Wereld en waarvan 2 miljoen onderweg zijn omgekomen. Ook de felbesproken rol van Nederlandse handelaren wordt uitgelicht met de ondergang van een schip waarbij 664 slaven in het ruim verdronken toen de luiken door de bemanning werden dichtgetimmerd.

De documentaire maakt gebruikt van geavanceerde technieken om de gezonken slavenschepen in beeld te brengen en de meest waarheidsgetrouwe reconstructies te maken.

⭐⭐⭐⭐ – The Guardian
⭐⭐⭐⭐ – The Telegraph

RELEASE DATE
  DVD:20-04-2021
GENRE
  documentaire
PRODUCTIE
  Associated Producers, BBC, Cornelia Street Productions
JAAR 2020
LAND
  Canada, Verenigd Koninkrijk
TAAL
  Engels
ONDERTITELING
  Nederlands
LENGTE 4 x 60 min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  DVD
TRAILER