Exit

SYNOPSIS

Internationaal bekroonde zwarte komedie  met de hoogste online kijkcijfers ooit in Noorwegen!
Hoe decadent gaat het eraan toe aan de top van de Noorse financiële wereld?

De vier vrienden Adam, William, Henrik en Jeppe zijn stinkend rijke speculanten uit Oslo, die alsmaar dieper afglijden in de bodemloze put van seks, drugs en aandelenboekjes. Deze dramareeks is gebaseerd op de waargebeurde verhalen van enkele topinvesteerders in Oslo en wist de hele wereld te fascineren én shockeren.

“De cast en de dialogen zijn geweldig. Vetzakkerij om van te smøllen!”
⭐⭐⭐⭐⭐ – De Standaard
“En yep, wéér had Oysten Karlsen, de maker van Dag, een meesterhand in dit cynische, bijna nihilistische epos ” – De Morgen

In hun glanzende glazen wolkenkrabbers lijken de vier vrienden koningen van het Noorse financiële rijk. Toch willen de geslaagde dertigers niets liever dan ontsnappen aan hun dagelijks leven met knellende familieverplichtingen en steeds grotere professionele verwachtingen. Met geld – en leugens – zoeken ze hun morele grenzen op. We volgen ze bij hun uitspattingen in hun luxueuze huizen en kantoren, vakantiehuizen in binnen- en buitenland en de exclusieve villa, die ze buiten medeweten van hun vrouwen hebben gekocht. Hun alsmaar groeiende honger naar geweld, drugs en seks brengt hun bestaan als miljonairs en gezinshoofden echter in gevaar. Lukt het de vier vrienden nog op tijd een uitweg te vinden of is hun ondergang onvermijdelijk?

RELEASE DATE
  NU VERKRIJGBAAR OP DVD
GENRE
  drama, tragikomedie
PRODUCTIE
  Fremantle, NRK
JAAR 2019
LAND
  Noorwegen
TAAL
  Noors
ONDERTITELING
  Nederlands
LENGTE 8 x 30 min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  DVD