Fleabag

Fleabag
SYNOPSIS

Fleabag is een Britse komische tv-serie en volgt de lotgevallen in het turbulente leven van de losbandige jonge Londense vrouw Fleabag. Bij momenten hilarisch en hartverscheurend is deze met Emmy en Bafta Awards overladen serie een ontwapend verhaal over verwondering, liefhebben en loslaten. De seksverslaafde Fleabag baant zich een weg in de grootstad om uit te vissen hoe ze haar leven weer kan opnemen en botst hierbij regelmatig met familie en vrienden.

Fleabag is een succesvolle Britse comedyserie. De serie werd geschreven door Phoebe Walle-Bridge (tevens het creatieve brein achter Killing Eve) die daarnaast ook zelf de hoofdrol vertolkt. Het afgelopen jaar won Fleabag maar liefst zes Emmy’s (waaronder die voor Beste Comedyserie en Beste Actrice in een Comedyserie). De serie vertelt het expliciete en openhartige verhaal over het turbulente liefdesleven van Fleabag. Vrij vertaald betekent Fleabag ‘slons’ maar nergens wordt ze zo genoemd: een bewuste keuze om de raadselachtigheid van haar personage te benadrukken.

Fleabag is een in Londen wonende, seksverslaafde dertiger, die porno kijkt en de een na de andere man haar bed in sleept bij gebrek aan een doel in haar leven. Ze worstelt met het gemis van haar overleden moeder, haar emotioneel afwezige vader (gespeeld door Bill Paterson) en het feit dat haar beste vriendin zelfmoord heeft gepleegd. Daarnaast runt ze vrij onsuccesvol een café en kan ze slecht overweg met haar stiefmoeder (Olivia Colman). Dit leidt tot een aaneenschakeling van ongemakkelijke en bizarre situaties die worden versterkt door het feit dat ze zich rechtstreeks tot de kijker richt.

RELEASE DATE
  NU VERKRIJGBAAR OP DVD
GENRE
  komedie
PRODUCTIE
  BBC, Two Brothers Pictures
PRODUCTIEJAAR 2016
LAND
  Verenigd Koninkrijk
TAAL
  Engels
ONDERTITELING
  Nederlands
LENGTE 6 x 30 min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  DVD
AWARDS
  BAFTA, Emmy's
TRAILER