Furia

SYNOPSIS

Furia is een achtdelige personagegedreven thriller met duistere plottwists waarin twee hoofdrolspelers en vier verschillende identiteiten spelen. Met twee van Europa’s meest vooraanstaande hoofdsteden – Oslo en Berlijn – en het landelijke westen van Noorwegen als decor, werken ze samen om een angstaanjagende extreemrechtse terreurcel op te rollen en het verdriet dat hen drijft te helen.

Het is een mix van undercover thriller en politiek drama op het scherp van de snee. Een verhaal over tegenstellingen en identiteitsworstelingen, geïnspireerd op ware gebeurtenissen en echte spanningen. Het draait om Ragna (Ine Marie Willmann: Exit), een geheim agent die infiltreert tot een extreem-rechtse terreurcel, die vastbesloten is om een sinistere en concrete terroristische aanslag uit te roeien. Asgeir (Pål Sverre Hagen: Exit), een voormalige agent van de Special Operations, leidt intussen een rustig leven in het westen van Noorwegen nadat hij uit de Russische onderwereld is ontsnapt en een nieuwe identiteit heeft aangenomen. Wanneer hun twee werelden samenkomen, komen ze in een race tegen de klok om te voorkomen dat het ondenkbare op Duitse bodem gebeurt.

Furia (Fury) is een coproductie van Monster, X Filme en Lunanime, geschreven door Emmy-winnaar Gjermund Stenberg Eriksen (Mammon) en geregisseerd door Magnus Martens (Agents of S.H.I.E.L.D., The Walking Dead: World Beyond en Good Behavior), en Lars Kraume (Der Staat gegen Fritz Bauer).

RELEASE DATE
  NU VERKRIJGBAAR OP DVD
  NU VERKRIJGBAAR IN VOD
GENRE
  drama, thriller
PRODUCTIE
  Monster, X Filme
JAAR 2021
LAND
  Noorwegen
TAAL
  Duits, Engels, Noors
ONDERTITELING
  Nederlands
LENGTE 8 x 45 min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  DVD
TRAILER