Girl

SYNOPSIS

GIRL laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.

Op 9 oktober opende de film de 45e editie van Film Fest Gent onder luid applaus en met lovende recensies. Sinds de wereldpremière in Cannes, waar Girl naar huis ging met vier prijzen waaronder de Caméra d’Or voor beste debuut, is de film aan een indrukwekkende internationale festivalcarrière bezig, met selecties voor o.m. de festivals van Karlovy Vary, Telluride, San Sebastián, Londen en Zürich. De teller van internationale filmprijzen staat inmiddels op 15. Eind augustus werd bekendgemaakt dat Girl als officiële Belgische Oscarinzending een gooi mag doen naar de Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige Film. Girl is ook bij de zes genomineerden is voor de European Discovery Award, de prijs voor het beste speelfilmdebuut op de European Film Awards. Girl staat daarnaast op de shortlist voor de belangrijkste categorie op de European Film Awards, die voor de beste speelfilm.

Vanaf 17 oktober loopt Girl in de Belgische bioscopen

Volg Girl op Instagram: @girl_thefilm
Volg Girl op Facebook: @girlthefilm

De internationale pers was alvast laaiend enthousiast over GIRL:

“A mesmerizing performance by Victor Polster” – Screen Daily

“This intriguing debut feature from Flemish director Lukas Dhont, in a completely natural mix of Dutch and French, looks terrific, is not afraid to tackle a number of difficult subjects and features a star-making performance from acting and dancing talent Victor Polster.” – The Hollywood reporter

”A stunning debut” – Variety

“Girl is one of the true discoveries of this year’s Cannes festival.” – The Wrap

“Girl has the power to not just change lives, but reinvigorate your belief in cinema.” – The PlayList

RELEASE DATE
  NU IN DE BIOSCOOP
GENRE
  drama
PRODUCTIE
  Dirk Impens, Menuet
JAAR 2018
LAND
  België, Nederland
TAAL
  Frans, Nederlands
ONDERTITELING
  Frans, Nederlands, Nederlands voor doven en slechthorenden
LENGTE 105 min
AWARDS
  Camera d'Or, Fipresci Award, Odessa IFF, Palic European Film Festival, Queer Palm, Un Certain Regard - Beste vertolking
TRAILER