Howards End

SYNOPSIS
OOK OP BLU-RAY

HOWARDS END wordt gerestaureerd en komt opnieuw in de cinema!

Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI.

Deze Britse klassieker sleepte maar liefst 9 Oscarnominaties in de wacht, waarvan het er 3 verzilverde, waaronder voor Beste Actrice: Emma Thompson.

De 4K-restauratie werd ondernomen op basis van het originele cameranegatief en de magnetische soundtrack – beiden zijn bewaard zijn gebleven in het archief van het George Eastman Museum. Audio Mechanics tekende voor de restauratie van de soundtrack en voor de kleurcorrectie was de firma DeLuxe Restoration verantwoordelijk. Regisseur James Ivory en director of photography Tony Pierce-Roberts traden op als supervisor. De presentatie van de in volle luister herstelde film vond vorig jaar plaats in het Cannes Classics-programma van het Cannes-filmfestival.

Binnenkort te zien in Flagey Brussel, Sphinx Gent, Lumière Brugge, Cartoon’s Antwerpen, Kortrijk BUDA, Mons Plaza Art, Luik Les Grignoux, Namur Cameo Nomade, Quai 10 Charleroi, ZED Leuven.

RELEASE DATE
  NU IN DE BIOSCOOP
  NU VERKRIJGBAAR OP DVD
  NU VERKRIJGBAAR IN VOD
GENRE
  drama, romantiek
PRODUCTIE
  Ismail Merchant
JAAR 1992
TAAL
  Engels
ONDERTITELING
  Frans, Nederlands
LENGTE 140 min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  Blu-ray, DVD
AWARDS
  BAFTA, Golden Globe, Oscar
TRAILER