Marianne & Leonard: Words of Love

SYNOPSIS

Voorstellingen en tickets: http://be.marianneandleonard.com/
⭐⭐⭐⭐⭐ – De Standaard

Marianne & Leonard: Words of Love, de nieuwe film van de gerenommeerde documentairemaker Nick Broomfield (Whitney: Can I Be Me, Biggie & Tupac, Kurt & Courtney), vertelt het zowel romantische, als tragische liefdesverhaal van Leonard Cohen en zijn Noorse muze Marianne Ihlen.

In 1960 was het idyllische Griekse eiland Hydra een ontmoetingsplek voor vrije geesten. Het was het ideale decor voor de ontluikende liefde tussen Marianne en Leonard. Ze maakten deel uit van een groep buitenlandse kunstenaars, schrijvers en muzikanten die zich daar verzameld hadden in de tijd van de vrije liefde en het open huwelijk. De film volgt hun relatie vanaf de eerste dagen op Hydra tot de tijd waarin Leonard een succesvolle muzikant werd.

Regisseur Nick Broomfield ontmoette Marianne Ihlen in Hydra toen hij 20 was, en ze had een belangrijke invloed op zijn leven. Marianne leerde hem Leonard Cohens muziek kennen en inspireerde Nick om zijn eerste film te maken. Gebruikmakend van nooit eerder vertoonde beelden en persoonlijk archiefmateriaal schetst Broomfield in Marianne & Leonard: Words of Love de hoogte- en dieptepunten van Leonards muzikale loopbaan, de impact van zijn carrière op hun relatie en de inspirerende rol die Marianne speelde als zijn muze. Hoewel hun relatie geen stand hield, zou hun liefdesverhaal de rest van hun leven duren. Marianne en Leonard stierven drie maanden na elkaar.

RELEASE DATE
  NU IN DE BIOSCOOP
GENRE
  biografie, documentaire, muziek, romantiek
PRODUCTIE
  BBC, Kew Media Group
JAAR 2019
LAND
  Verenigde Staten
TAAL
  Engels
ONDERTITELING
  Frans, Nederlands
LENGTE 102 min
KIJKWIJZER
OFFICIELE WEBSITE be.marianneandleonard.com
TRAILER