Maurice

SYNOPSIS
OOK OP BLU-RAY

Ter ere van zijn 30ste verjaardag, komt Maurice weer in de Belgische en Nederlandse zalen in een gloednieuwe 4K restauratie van het originele camera negatief en de magnetische soundtrack, en een nieuwe 5.1. geluidsmix van de stereo 35 mm mags. Dit alles onder goedkeurend oog van regisseur James Ivory, die voor zijn script van Call Me By Your Name een Oscar won.

Maurice (1987) is ongetwijfeld een mijlpaal in de samenwerking tussen Merchant en Ivory en wordt niet enkel beschouwd als één van hun beste films, maar was ook één van de meest gewaardeerde en populairste mainstream films. Bovendien kreeg Hugh Grant zijn eerste grote vertolking in Maurice, en werd hij zo dé ontdekking voor een hele generatie.

Twee jaar geleden bracht Lumière Howards End (oorspronkelijk 1992) in een subliem gerestaureerde versie met succes in de zalen. De James Ivory films zijn zo meesterlijk en fantastisch gerestaureerd dat het publiek deze films zelfs in betere kwaliteit kan ontdekken dan bij de oorspronkelijke release.

Dertig jaar later blijft Maurice een wonderbaarlijk opgebouwd periodedrama met uitmuntende acteerprestaties, waarbij de thema’s van repressie, waardigheid, compromis en verboden liefde nog steeds zo relevant zijn vandaag als ze waren in de jaren tachtig, en zelfs meer dan een eeuw geleden, toen E.M. Forster zijn roman neerpende. Een tijdloze film, een pareltje om te (her)ontdekken!

“The film Maurice is 30 years old, but its frankness is ahead of its time”
“A tender, graceful love story”- The Guardian

RELEASE DATE
  NU IN DE BIOSCOOP
  NU VERKRIJGBAAR OP DVD
GENRE
  drama
PRODUCTIE
  Ismail Merchant
JAAR 1987
LAND
  Verenigd Koninkrijk
TAAL
  Engels
ONDERTITELING
  Frans, Nederlands
LENGTE 140 min
KIJKWIJZER
AWARDS
  Venetië
TRAILER