My Brilliant Friend 3

SYNOPSIS

My Brilliant Friend is de veelgeprezen HBO-verfilming van de vierdelige romancyclus van Elena Ferrante over de levenslange vriendschap tussen twee Italiaanse vrouwen, van hun jeugd in het Napels van de jaren ’50 tot in 2014. ‘Wie vlucht en wie blijft’ is het derde deel van dat briljante kwartet.

Lila en Elena zijn ondertussen volwassen vrouwen. Lila heeft haar rijke maar gewelddadige echtgenoot verlaten en werkt in een fabriek om als alleenstaande moeder rond te komen. Elena studeerde aan de Universiteit van Pisa en schreef een succesvolle roman. Verloofd met een jonge academicus lijkt het leven Elena alle kansen te bieden. Als Lila’s gezondheid achteruitgaat zoekt ze opnieuw contact met Elena.

Beide vrouwen vechten tegen wat de wereld van hen verwacht: berusting in het moederschap, onwetendheid en onderwerping. Ze zoeken hun weg in de vrijheden en kansen die de jaren zeventig lijken te bieden. Hoe verschillend hun zoektochten ook zijn, Lila en Elena blijven met elkaar verbonden door een sterke, onbreekbare band.

“Ook seizoen drie van ‘My Brilliant Friend’ toont hoe je een verfilming van een bestseller aanpakt.” – FOCUS Knack
“This is television at its best and it weaves a spell unlike anything I have seen in a very long time. It demands concentration but rewards it generously.” – The Guardian

RELEASE DATE
  NU VERKRIJGBAAR OP DVD
  NU VERKRIJGBAAR IN VOD
GENRE
  drama
PRODUCTIE
  Fandango, HBO, RAI, Timvision, Wildside
JAAR 2022
LAND
  Italië
TAAL
  Italiaans
ONDERTITELING
  Nederlands
LENGTE 8 x 60 min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  DVD
TRAILER