Outlier

SYNOPSIS

Outlier is een misdaadthriller die zich afspeelt in de Arctische wildernis te midden van de Sami gemeenschap. De 8-delige serie is van de hand van de bekroonde romanschrijver, toneelschrijver en rockmuzikant Arne Berggren en schrijfster en producer Kristine Berg.

Midden in de nacht, ver in het noorden van Noorwegen bij Finnmarksvidda, is de Samische tiener Elle Jannok op weg naar huis van een feestje, als ze een mobiele telefoon vindt die overgaat. De telefoon is van een vermist meisje, Sofie. Een paar dagen later ontdekt de plaatselijke politie het lichaam van Sofie in een caravan, drie uur ten zuiden van Finnmark.

In Londen doet Maja Angell, PhD-studente in criminologie, onderzoek naar seriemoordenaars als ze hoort over de moordzaak in haar geboortedistrict. Ze slaat alle adviezen in de wind, verlaat de universiteit en reist naar het noorden met een boodschap voor de plaatselijke politie. Maar niemand luister naar haar theorieën. Als Maja graaft in haar jeugdherinneringen, beseft ze dat de moordenaar dichterbij is dan ze ooit had durven denken.

RELEASE DATE
  NU VERKRIJGBAAR OP DVD
  NU VERKRIJGBAAR IN VOD
GENRE
  crime, thriller
PRODUCTIE
  Shuuto Norway
JAAR 2020
LAND
  Noorwegen
TAAL
  Engels, Noors, Samisch
ONDERTITELING
  Nederlands
LENGTE 8 x 45 min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  DVD
TRAILER