Total Recall – Restored Version

SYNOPSIS
OOK OP BLU-RAY

Get ready for the ride of your life!

De cult sciencefiction film TOTAL RECALL (1990) van Paul Verhoeven is in een sublieme digitaal gerestaureerde 4K-versie opnieuw in de Belgische bioscopen te bewonderen vanaf 18 november. Het Amerikaanse box office succes met Arnold Schwarzenegger en Sharon Stone in de hoofdrollen was bij het moment van uitkomen één van de duurste films ooit gemaakt.

Bouwvakker Douglas Quaid kan zijn droom, een reis naar Mars, niet betalen. Hij besluit in plaats hiervan een virtuele vakantie in z’n hersenen te laten implanteren. Dit gaat echter fout: Quaid herinnert zich dat hij een geheim agent is. Hij reist naar Mars af om de rebellen aldaar te helpen. Of zijn al de dingen die hij meemaakt onderdeel van z’n geïmplanteerde vakantie?

Vintage Verhoeven is de bloederige verpakte maatschappijkritiek en de heerlijk sarcastische humor (‘Consider this a divorce!’). Met Sharon Stone als Scwarzeneggers echtgenote met dubbele agenda en Michael Ironside als de heerlijke snoodaard Richter. Naast de topcast was ook Paul Verhoeven, die voor TOTAL RECALL al Robocop draaide, gegeerd wil in Hollywood. De film werd trouwens door de critici bij release goed ontvangen. De geweldige soundtrack is van de hand van Jerry Goldsmith (Chinatown, Star Trek, Planet of the apes).

TOTAL RECALL is geinspireerd op het kortverhaal “We can remember it for you wholesale” van Phillip K. Dick – wiens inspiratie ook de basis vormde voor die andere cult sciencefiction film Blade Runner (Ridley Scott, 1982). De co-schrijvers Ronald Shusett en Dan O’Bannon schreven eerder Alien.

De 4K-restauratie, vanaf het originele 35mm-negatief, besteedde extra aandacht aan de continuïteit van de special effects. Total Recall was een van de eerste films waarin computer-gegenereerde beelden werden gebruikt, wat in 1991 werd bekroond met de Oscar voor Visual Effects. De originele soundtrack, gecomponeerd door Jerry Goldsmith, profiteerde ook enorm van de digitale restauratie in Dolby Atmos.

Paul Verhoeven over de restauratie: “Ik heb net de 4K-presentatie van mijn film gezien en het is absoluut geweldig wat Studiocanal en het restauratieteam hebben gedaan. Je ziet zoveel details dat het driedimensionaal lijkt. Bravo!

De re-release van TOTAL RECALL kadert in de samenwerking van Lumière met Eye Filmmuseum in Amsterdam. In Eye Filmmuseum in Amsterdam is in 2021 een groot programma rond Paul Verhoeven te zien.

RELEASE DATE
  NU IN DE BIOSCOOP
  NU VERKRIJGBAAR OP DVD
  NU VERKRIJGBAAR IN VOD
GENRE
  actie, sci-fi
PRODUCTIE
  Carolco Pictures, EYE
JAAR 1990
LAND
  Verenigde Staten
TAAL
  Engels
ONDERTITELING
  Frans, Nederlands
LENGTE 113 min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  Blu-ray, DVD
AWARDS
  Oscar
TRAILER