Missing People

Missing People

packshot

Zenuwslopende thriller geschreven door Ulf Ryberg (Headhunters) over een doodgewone vrachtwagenchauffeur en huisvader die een fatale fout maakt.

Erwin rijdt op een snikhete zomerdag met zijn truck van Denemarken naar Zweden. Maar wat routine zou moeten zijn, blijkt een nerveuze rit te worden. In de tank van zijn truck smokkelt hij acht vluchtelingen het land binnen. Wanneer de zwangere Mouna en een koortsige peuter de benauwde ruimte in de tank niet langer aankunnen, verbergt Erwin ze in de chauffeurscabine. Maar dan staat een politiecontrole hen op te wachten…

The Machinery – Seizoen 2

packshot

Olle Hultén zit een gevangenisstraf van vijf jaar uit in het noorden van Zweden en hoopt dat hij vanwege goed gedrag vroegtijdig vrijkomt. Zijn vooruitzichten smelten echter als sneeuw voor de zon wanneer hij wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan een moord waarvan zijn gestoorde ex-vrouw Monika schuldig aan is. Terwijl hen beiden een zware gevangenisstraf boven het hoofd hangt, probeert Josefin zowel het gezin als het familiebedrijf te leiden. Te midden van alle chaos beslist Olle’s zoon Jimmy het heft in eigen handen te nemen…

Face to Face – Seizoen 2

packshot

Misdaadthriller meets psychologisch drama met de absolute toppers uit de Deense acteerwereld: Ulrich Thomsen (Trom), Trine Dyrholm (The Legacy, Margrete: Queen of the North) en Søren Malling (The Killing)!

Wanneer de rouwende psychologe en hypnotherapeute Susanne een cliënt onder hypnose brengt om hem van zijn rookverslaving af te helpen, biecht hij de vreselijkste misdaden op én bekent hij nieuwe moordplannen op een jonge vrouw. Susanne start een intense jacht om het leven van de vrouw te redden maar brengt zo zichzelf in gevaar.

The Big Fix

packshot dvd

Zweedse serie gebaseerd op ware feiten over een dorpsjongen die de wereld wil veroveren, maar er uiteindelijk levend door wordt opgegeten.  

Bosse, een briljante sportgokker, weet in de vroege jaren ’90 de wet te omzeilen en slaagt er zo in wedstrijden te vervalsen. Een werkneemster van het gokbedrijf beseft dat de wedstrijden gemanipuleerd worden. Tegelijkertijd merkt een journalist de afwijkingen op en komt zo Bosse en zijn vrienden op het spoor. 

The Sandhamn Murders – Seizoen 5

packshot

Seizoen 5 van de Zweedse detectiveserie gebaseerd op de populaire boeken van Viveca Sten en geproduceerd door de makers van The Bridge. 

Nora Linde heeft het ver geschopt als officier van justitie, maar wanneer een inbreker beweert bewijs te hebben over de vermissing van een vrouw wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden. De enige die hij wil spreken is Nora. Ondertussen wordt ze het hof gemaakt door meer dan één man. 

The Dark Heart

packshot

Zweedse vijfdelige psychologische thriller gebaseerd op ware feiten. Een spannend drama over liefde, hebzucht en macht.  

De jonge Sanna en Marcus zijn smoorverliefd. Ze zijn opgegroeid op twee nabijgelegen boerderijen in het zuiden van Zweden. Sanna komt uit een rijke, machtige familie, Marcus is van zeer eenvoudige komaf. Wanneer Sanna’s vader dreigt zijn dochter te onterven, verdwijnt hij plots spoorloos. Twee jaar na de verdwijning tast de politie nog steeds in het duister. Vrijwilligster Tanja bijt zich vast in de zaak. Met gevaar voor eigen leven spreekt ze af met Marcus. 

White Sands

poster

Luchtige Deense crimeserie: Marie Bach Hansen (The Team) en Carsten Bjørnlund (The Legacy) gaan als getrouwd stel undercover om een moord op te lossen.

Een undercoveragent en een rechercheur doen zich voor als getrouwd koppel om de moord op een jonge Duitse surfer in de Deense badplaats Hvinde Sande op te lossen. Het stel opent een strandbar om onder te duiken in de lokale bevolking. Blijft hun relatie louter professioneel of toch niet?

Christian

Thug, sinner, saviour?

Italiaanse crimeserie waarin de wereld van de Romeinse maffia het toneel wordt voor bovennatuurlijke gebeurtenissen waar mysterie, geweld en sarcasme de baas zijn.

Christian woont in een troosteloze wijk aan de rand van Rome en verdient de kost door duistere zaakjes op te lossen voor een lokale maffiabaas. Maar dan ontdekt hij dat hij over een speciale gave beschikt waarmee hij de wereld een stukje beter kan maken.

Regisseur Stefano Lodovichi, gekend van Il Cacciatore, is terug met een mystieke thriller van formaat!

The Responder

packshot

Volg nagelbijtend de nachtelijke interventiediensten van een politieagent in Liverpool. Spannende politieserie met Martin Freeman (Fargo, Sherlock, The Hobbit) in de hoofdrol.

Politieagent Chris wordt elke nacht met zijn interventiewagen geconfronteerd met het geweld, de misdaad en de verslavingsperikelen van Liverpool. Het nachtwerk eist een hoge tol van zijn huwelijk en geestelijke gezondheid. Ondertussen moet hij ook zijn nieuwe en onervaren partner Rachel opleiden. In deze meedogenloze schemerwereld biedt een jonge heroïneverslaafde hem een kans op verlossing. Als hij haar kan redden, kan hij misschien zichzelf redden en herontdekken wat het betekent om politieagent te zijn.

VTC

packshot

Spannende Franse actieserie over de donkerste nacht uit het leven van een jonge Parijse taxichauffeur.

Nora rijdt ’s nachts als taxichauffeur. Haar leven is een puinhoop. Ze is verslaafd aan amfetaminen, verdrinkt in de schulden en heeft de voogdij over haar dochter verloren. Wanneer ze op een nacht haar broer uit de nood helpt door een geheimzinnige levering van hem over te nemen, verdient ze een smak geld. Zonder het te beseffen is Nora nu gebonden aan een mysterieus en gevaarlijk ondergronds netwerk.

Yasujiro Ozu – Collectie

packshot

Yasujirô Ozu (1903-1963) geldt als een van de grootste filmregisseurs aller tijden. Zijn werk werd een inspiratiebron voor talrijke grootmeesters zoals Martin Scorsese, Jim Jarmusch en Wim Wenders. Ozu was een invloedrijke innovator, zowel technisch, vormelijk, als narratief. Maar zijn legendarische status heeft ook veel te maken met de weergaloze emotionele resonantie van zijn films, en zijn scherpe oog voor liefde en familiebanden in een veranderende Japanse samenleving.

In het kader van een fantastisch restauratieproject zijn vier films verzameld die Ozu tonen op de absolute top van zijn kunnen: The Flavor of Green Tea over Rice (1952), Early Spring (1956),  Tokyo Twilight (1957) en Yasujirô Ozu’s absolute meesterwerk, Tokyo Story (1953). Deze heruitgaven vormen het perfecte excuus voor een (hernieuwde) kennismaking met één van ’s werelds grootste regisseurs ooit.

Originele titels:
Early Spring: Sôshun
The Flavor of Green Tea over Rice: Ochazuke no aji
Tokyo Story: Tôkyô monogatari
Tokyo Twilight: Tôkyô boshoku

Adam Kruk – Seizoen 2

packshot

Het tweede seizoen van deze donkere Poolse misdaadreeks rond de gekwelde politieagent Adam Kruk.

Drie jaar nadat hij de zaak van een ontvoerde jongen heeft opgelost, keert politieagent Adam Kruk met zijn gezin voorgoed terug naar zijn geboorteplaats. Kruk krijgt er meteen een nieuwe zaak toegewezen en komt terecht in een illegaal netwerk van tabakssmokkel met lokale maffiabendes die elkaar bestrijden. Wanneer hij met zijn nieuwe collega Justyna de gangsters op de hielen zit brengt hij niet alleen zijn eigen leven in gevaar maar ook dat van zijn familie.

Klangor

klangor_2d_final

Spannend achtdelig Pools drama waarin een vader die niets meer te verliezen heeft op zoek gaat naar zijn vermiste dochter.

Vierentwintig uur na de ontsnapping van een psychotisch gevangene verdwijnt de tienerdochter van een gevangenispsycholoog na een avondje uit. Wanneer het levenloze lichaam van haar geheime vriendje gevonden wordt, start haar vader een zoektocht. Hoe dieper hij graaft, hoe groter ook het onbegrip binnen zijn huwelijk.

DNA

packshot

Deens-Franse detectiveserie met een internationaal karakter. Charlotte Rampling schittert in de rol van ervaren Franse detective. Uit de koker van de scenarist van The Killing en The Bridge.

Eén onbewaakt moment kan gruwelijke gevolgen hebben: dat ondervindt de ervaren Deense rechercheur Rolf Larsen wanneer zijn dochtertje verdwijnt op de veerboot onderweg naar een getuigenverhoor in Polen. Vijf jaar na haar verdwijning blaast Rolf nieuw leven in een onopgeloste zaak nadat een fout ontdekt wordt in de DNA-databank van de Deense politie. Hij komt in contact met de Franse detective Claire Bobain die aan een soortgelijke zaak werkt. Beide zaken wijzen richting internationale kinderhandel. Zou zijn dochter nog in leven zijn?

Man in Room 301

packshot

Fins psychologische thriller over schuld, wraak en vergeving. Zes afleveringen lang wacht je vol spanning op de uiteindelijke onthulling.

Het leven van de familie Kurtti verandert onherroepelijk wanneer op een noodlottige midzomernacht zoontje Tommi wordt vermoord. Jaren later komt tijdens een vakantie in Griekenland de tragedie opnieuw aan de oppervlakte. De familieleden moeten de gevolgen van hun daden onder ogen zien. Hoe ver zijn ze bereid te gaan voor hun dierbaren?

“Nordic drama that sees a simmering family feud boil over” – BFI
“Any series that messes around with timelines and flits back and forth really needs to get it right. In Man In Room 301’s case, it got ti absolutely right and used the device to tell two intriguing stories and build bucket-loads of tension.” – The Killing Times

Adam Kruk – Seizoen 1

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/0/1/lumiere.be/httpd.www/wp-content/themes/ace/functions/aq_resizer.php on line 54 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/0/1/lumiere.be/httpd.www/wp-content/themes/ace/functions/aq_resizer.php on line 55 packshot

Adam Kruk, een 40-jarige teruggetrokken politieman, keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om een pedofiel, die  jaren geleden zijn beste vriend Slawek misbruikt heeft, op te sporen. Tegelijk wordt hij opgeroepen om de ontvoering van een jongen uit een machtige familie te onderzoeken.

Naarmate de zaak zich ontvouwt, ontdekt hij antwoorden die een onverwacht verband onthullen met het verleden. Voor Adam een kans op gerechtigheid en een manier om zichzelf te bevrijden van zijn innerlijke demonen.

“A superior telling of a familiar tale.” – Foreign Crime Drama

La Dernière Tentation des Belges

packshot

La dernière tentation des Belges volgt Jan, een provocerende kunstenaar die wisselend succes heeft gehad met zijn kunst, vrouwen en zijn vele pogingen om de wereld te veranderen. Zijn enige dochter, Marie, verwijt hem dat hij in haar jeugd een afwezige vader was, die altijd in gekke avonturen verwikkeld was. Vandaag, aan de rand van een afgrond, hebben ze veel te bespreken.

Regisseur Jan Bucquoy over zijn film: “Toen mijn dochter Marie zelfmoord pleegde, stierf een deel van mij samen met haar. Ik ben niet alleen haar kwijt, maar ook mijn band met de wereld. Ik voelde dezelfde leegte als toen mijn moeder stierf. Het had niets te maken met het verlies van de liefde van een vrouw, wat je ook tot absolute wanhoop kan brengen. Nee, het is iets anders, het is je echt alleen voelen, naakt voor de fundamentele vraag “Is het leven het waard geleefd te worden”?

Het maken van deze film maakt deel uit van dit moment van kalmte tegenover de absurditeit van het leven. Het is een soort omgang met het fatale lot dat ons wacht. Voor mij is het maken van deze film een manier om te doen herleven wat verwoest is aan de hand van de liefde, surrealistische poëzie, het delen, lookalikes van beroemdheden en – vooral – veel humor.”

Lyckoviken – Seizoen 4

packshot

Ook in seizoen 4 van deze luchtige Zweedse crimesoap is auteur Camilla Läckberg niet zuinig met liefdesperikelen, intriges en geheimen. Verdwijningen, ontrouw en politieonderzoeken, alles komt aan bod. Te midden van duistere geheimen die het licht niet mogen zien proberen de inwoners van de kleine gemeenschap van Hammarvik het hoofd boven water te houden.