La Dernière Tentation des Belges

La Dernière Tentation des Belges
SYNOPSIS

La dernière tentation des Belges volgt Jan, een provocerende kunstenaar die wisselend succes heeft gehad met zijn kunst, vrouwen en zijn vele pogingen om de wereld te veranderen. Zijn enige dochter, Marie, verwijt hem dat hij in haar jeugd een afwezige vader was, die altijd in gekke avonturen verwikkeld was. Vandaag, aan de rand van een afgrond, hebben ze veel te bespreken.

Regisseur Jan Bucquoy over zijn film: “Toen mijn dochter Marie zelfmoord pleegde, stierf een deel van mij samen met haar. Ik ben niet alleen haar kwijt, maar ook mijn band met de wereld. Ik voelde dezelfde leegte als toen mijn moeder stierf. Het had niets te maken met het verlies van de liefde van een vrouw, wat je ook tot absolute wanhoop kan brengen. Nee, het is iets anders, het is je echt alleen voelen, naakt voor de fundamentele vraag “Is het leven het waard geleefd te worden”?

Het maken van deze film maakt deel uit van dit moment van kalmte tegenover de absurditeit van het leven. Het is een soort omgang met het fatale lot dat ons wacht. Voor mij is het maken van deze film een manier om te doen herleven wat verwoest is aan de hand van de liefde, surrealistische poëzie, het delen, lookalikes van beroemdheden en – vooral – veel humor.”

RELEASE DATE
  NU VERKRIJGBAAR OP DVD
  NU VERKRIJGBAAR IN VOD
GENRE
  tragikomedie
SCENARIO
PRODUCTIE
  Stenola Productions
LAND
  België
TAAL
  Frans, Nederlands
ONDERTITELING
  Frans, Nederlands
LENGTE min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  DVD
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /customers/4/0/1/lumiere.be/httpd.www/wp-content/themes/ace-child/single-movie.php on line 298