Margrete: Queen of the North

Margrete: Queen of the North
SYNOPSIS

Margrete Queen of the North vertelt het verhaal van één van de machtigste vrouwen in de Europese geschiedenis. Het jaar is 1402, ze heeft Denemarken, Noorwegen en Zweden samengebracht in een vreedzame unie, die ze regeert via haar jonge, geadopteerde zoon Erik. De vrede wordt echter geteisterd door vijanden, die samenzweren om Margrete uit het veld te slaan. Om de status van de unie veilig te stellen, plant Margrete een alliantie met Engeland. Ze arrangeert een huwelijk Erik en een Engelse prinses. Maar dan wordt Margrete het doelwit van een kolossale samenzwering, die haar en alles waarin ze gelooft kan verwoesten.

Een meeslepend historisch verhaal geregisseerd door Charlotte Sieling, één van de meest geprezen regisseurs van Denemarken (Borgen, The Killing, The Bridge en Homeland). Met Trine Dyrholm als een overtuigende, geteisterde koningin Margrete.

RELEASE DATE
  NU VERKRIJGBAAR OP DVD
  NU VERKRIJGBAAR IN VOD
GENRE
  drama, historisch
PRODUCTIE
  Lars Bjørn Hansen, SF Studios, Tim King
PRODUCTIEJAAR 2021
LAND
  Denemarken
TAAL
  Deens, Noors, Zweeds
ONDERTITELING
  Nederlands
LENGTE 3 x 40 min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  DVD
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /customers/4/0/1/lumiere.be/httpd.www/wp-content/themes/ace-child/single-movie.php on line 298 TRAILER