The Investigation

The Investigation
SYNOPSIS

Gebaseerd op het echte onderzoek naar de ‘duikbootmoord’, is The Investigation een integer drama van de Oscargenomineerde regisseur & scenarist Tobias Lindholm, met in de hoofdrollen Søren Malling, Pilou Asbæk, Rolf Lassgård en Pernilla August.

The Investigation is een spannend true crime drama waarin de aangrijpende zaak van de vermoorde jonge Zweedse journaliste Kim Wall wordt onderzocht. In 2017 en 2018 schokte deze moord de hele natie en haalde wereldwijd de krantenkoppen.

Van de veelgeprezen regisseur van Mindhunter en schrijver van Borgen en Drunk, gaat dit drama over het zes maanden durende onderzoek naar hoe en waarom Wall werd vermoord op een duikboot waar ze de excentrieke uitvinder interviewde die deze had gebouwd. Er worden geavanceerde forensische technieken gebruikt en door hardnekkig politiewerk wordt de zaak uiteindelijk voor de rechter gebracht, maar pas na veel vertroebeling door de moordenaar en schijnbaar onoverkomelijke obstakels bij het verzamelen van bewijsmateriaal.

In wat zijn laatste onderzoek wordt, geeft de vastberaden rechercheur Jens Møller (Søren Malling) nooit op, en hij krijgt een nauwe band met de familie van het slachtoffer, waardoor hij koste wat het kost gerechtigheid wil.

De beste misdaadserie die ooit uit Scandinavië kwam” – ⭐⭐⭐⭐ 1/2 (HUMO)
2021’s First Great Drama” – Variety
Tobias Lindholm’s virtuoso telling of the ‘submarine case’ eschewed gruesome shocks for patient, humane drama” – ⭐⭐⭐⭐(The Guardian)

RELEASE DATE
  NU VERKRIJGBAAR OP DVD
GENRE
  crime, drama
PRODUCTIE
  Miso Film
PRODUCTIEJAAR 2020
LAND
  Denemarken, Zweden
TAAL
  Deens, Zweeds
ONDERTITELING
  Nederlands
LENGTE 6 x 60 min
KIJKWIJZER
DISC FORMAAT
  DVD
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /customers/4/0/1/lumiere.be/httpd.www/wp-content/themes/ace-child/single-movie.php on line 298 TRAILER