Voyage of Time: Life’s Journey

SYNOPSIS
OOK OP BLU-RAY

Het woord ‘ambitieus’ wordt dezer dagen nogal vaak in de mond genomen, maar in het geval van regisseur Terrence Malick en zijn nieuwste film ‘Voyage of Time’ geldt dat zowaar als een understatement. De prent – ingesproken door Cate Blanchett – beschrijft niets minder dan de geschiedenis van de tijd en het universum. Nadat we getuige zijn van de geboorte van de sterren, neemt Malick ons mee naar de planeten en de zon, alvorens in de dieptes van de oceaan te duiken, waar gloeiende wezens rondzweven. Malick wijdde maar liefst veertig jaar van zijn leven aan het maken van de film, die hij zelf “een van zijn grootste dromen” noemt en de ultieme companion piece van zijn Gouden Palmwinnaar ‘The Tree of Life’. Je zou het ook kunnen zien als Malicks versie van Godfrey Reggio’s experimentele docu ‘Koyaanisqatsi: Life Out of Balance’, over de relatie tussen mens en natuur.

Synopsis:
Het ontstaan van het universum vindt plaats voor je ogen, in deze unieke ervaring voor zintuigen, geest en ziel. Voyage of Time is een passioneel werk van Terrence Malick (Days of Heaven, The Thin Red Line, The Tree of Life), een afdaling in het verleden van onze planeet en een zoektocht naar de plek van de mensheid in de toekomst. De film straalt natuurkracht uit – vernieuwende speciale effecten smelten samen met fantastische beelden van over de hele wereld. Wat overleeft de tand des tijds? Wat betekent het om, na al die eeuwen, ons te zijn, hier, nu?

De film onderzoekt de wetenschappelijke chronologie van de aarde, vanaf de geboorte van de sterren tot de uitbarsting van nieuw leven – het baanbrekende ontstaan van de mensheid. Malick nodigt het publiek uit om het verleden, het heden en de toekomst op intieme wijze op de proef te stellen. Hij werkte samen met een team van wetenschappelijke adviseurs en beeldende kunstenaars onder leiding van Dan Glass (The Tree of Life, Batman Begins, The Matrix Reloaded). Hierdoor toont de film een scala aan nooit vertoonde natuurfenomenen – hemels en aards, op macro- en microniveau – op diverse nieuwe manieren.

De woeste geologie van de prille planeet. De eerste cellen die groeien, zich delen, en elke open nis ontdekken. De komst van vissen, bossen, dinosaurussen en onze eigen soort, en haar nood om alles te bevatten – dit alles leidt tot een lofzang aan de natuur, het leven en het universum. Geen twee mensen die dezelfde filmervaring zullen beleven – deze prent is uniek en persoonlijk.

Cate Blanchett (The Aviator, Blue Jasmine) neemt ons mee op een poëtische rit – een waarachtig avontuur.

 

RELEASE DATE
    NU VERKRIJGBAAR OP DVD
GENRE
    documentaire
PRODUCTIE
    Brad Pitt, Dede Gardner, Grant Hill, Nicolas Gonda, Sarah Green, Sophokles Tasioulis
JAAR 2016
LAND
    Verenigde Staten
ONDERTITELING
    Frans, Nederlands
LENGTE 90 min
KIJKWIJZER