OVER ONS

De Lumière Groep is een volledig ecosysteem waarin productie, filmfinanciering, distributie, een eigen platform, twee stadsbioscopen en een animatiestudio nauw samenwerken om de beste verhalen naar een breed publiek in de Benelux te brengen. Een sterke focus op arthouse films en kwalitatief TV drama én een geweldige neus voor Scandinavische succesverhalen zijn onze pijlers.  Lumière lanceerde ook www.lumiereseries.com, de eerste en enige EST (electronic sell-through) winkel voor tv-series in de Benelux.

Je kent ons van titels als Girl (Lukas Dhont), The Square (Östlund), Loveless (Zvyagintsev), Boyhood (Linklater), Shaun The Sheep (Aardman), The Iron Lady (Lloyd), Millennium (Stieg Larsson-trilogie), Des Hommes Et Des Dieux (Beauvois), Headhunters (Tyldum) en series zoals The Bridge, Borgen, Trapped, The Team, Gomorra, De Dag, Top Of The Lake, My Brilliant Friend, Heimat, La Meglio Gioventù, The Killing,en nog zoveel meer…

De productietak van Lumière, Lunanime, is in volle bloei, en ook onze animatiestudio StudioLumière draait op volle toeren. Je kent Lunanime als producent van films zoals Cleo (Eva Cools) en Le Ciel Flamand (Peter Monsaert) en als coproducent van Europese series (o.a.The Team, State Of Happiness en STHLM Requiem) en films (o.a. De Rouille et D’Os, Funan, en de Oscargenomineerde film Van De Kat Geen Kwaad). Momenteel heeft Lunanime verscheidene projecten in ontwikkeling, zoals de serie Grond voor VIER, en animatiereeks Ollie voor Ketnet.

Tot slot beheert Lumière ook twee stadsbioscopen: Cinema Lumière Brugge en Cinema Cartoon’s Antwerpen. Beide bioscopen bieden een gevarieerde filmkeuze voor jong en oud, in het hartje van de stad.